Ośrodek Miłosiernego Samarytanina w Gnieźnie

tel. 061/425-57-87, fax. 061/425-57-81

e-mail: oms.gniezno@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 56 1540 1056 2047 8400 1733 0003

Ośrodek Miłosiernego Samarytanina jest placówką wielofunkcyjną, na którą składają się:

+ Gabinet i sala rehabilitacyjna - usługi medyczne prowadzone są na podstawie umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia zarówno u pacjentów w domu, jak i w Ośrodku. Rehabilitacja polega głównie na realizacji zleceń lekarzy w zakresie kinezyterapii oraz masażu leczniczego.

+ Punkt wcześniej interwencji, w którym zespół specjalistów diagnozuje rozwój psychomotoryczny dzieci i wyznacza kierunek wspomagania ewentualnych opóźnień poprzez ułożenie programu rehabilitacji.

+ Świetlica integracyjna, w której prowadzona jest terapia zajęciowa, dla dorosłych osób niepełnosprawnych z terenu Gniezna i okolic. Warsztaty plastyczne odbywają się codziennie w godzinach przedpołudniowych.

+ Wypożyczanie sprzętu rehabilitacyjnego, ortopedycznego oraz medycznego dla osób niepełnosprawnych.

Wydarzenia:

Nie jesteśmy sami...-Ośrodek Miłosiernego Samarytanina- Gniezno Drukuj
zdjecie_niepelnosprawni.jpg
Nie jesteśmy sami … - kompleksowe i specjalistyczne wsparcie dla osób niepełnosprawnych z terenu powiatu gnieźnieńskiego.
Czytaj całość…

Kompleksowe i specjalistyczne wsparcie dla osób niepełnosprawnych z terenu powiatu gnieźnieńskiego Drukuj
3.jpg
W okresie od czerwca do listopada 2015 roku, podobnie jak to w latach poprzednich w Gnieźnie realizowany był projekt, którego celem było zahamowanie poczucia odizolowania od społeczeństwa oraz uzyskanie stabilizacji i samodzielności życiowej wśród 40 osób niepełnosprawnych z terenu powiatu gnieźnieńskiego.
Czytaj całość…

"Razem raźniej - zakup sprzętu rehabilitacyjnego dla Ośrodka Miłosiernego Samarytanina w Gnieźnie" Drukuj
dsc01336l.jpg      Najmłodsi podopieczni Ośrodka Miłosiernego Samarytanina w Gnieźnie dzięki zorganizowanej przez TVP S.A. Warszawa akcji charytatywnej „Reklama Dzieciom 2013” mają możliwość korzystania z bogatej oferty nowoczesnego sprzętu rehabilitacyjnego.

Poświęcenie Osrodka Miłosiernego Samarytanina Drukuj
dsc00534.jpg            W dniu 2.04.2014 roku został poświęcony wyremontowany  Ośrodek  Miłosiernego Samarytanina Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej na osiedlu Orła Białego 20, 62-200 Gniezno przez ks. abp. Józefa Kowalczyka Prymasa Polski.

"Drzwi Otwarte" na zakończenie 68. Tygodnia Miłosierdzia Drukuj

caritas_tmb2012_v08_-_kopia.jpgChoć jednym z  głównych celów obchodzonego w Polsce od 1945 roku Tygodnia Miłosierdzia jest formacja serc i sumień katolików w duchu Bożej i braterskiej miłości, to  jest to również doskonała okazja do przypomnienia wszystkim, o działaniach prowadzonych przez Caritas  na rzecz ubogich i potrzebujących wsparcia.

W tym roku Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej chce również włączyć się w promocję aktywnego stylu życia.  Na zakończenie Tygodnia Miłosierdzia, 13 października Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej zaprasza  mieszkańców Gniezna i okolic na drzwi otwarte w Ośrodku Miłosiernego Samarytanina, Gniezno, os. Orła Białego 20.

Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 11

plakat-okno.jpg