Biuro Caritas
Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej
os. Orła Białego 20
62-200 Gniezno

Biuro: Gniezno, ul. Seminaryjna 2 (Plebanka)

tel 061 425 57 82
fax 061 425 58 11

e mail: caritas@caritas.gniezno.pl

NR KONTA CARITAS ARCHIDIECEZJI GNIEŹNIEŃSKIEJ:
PKO Bank Polski 26 1020 4115 0000 9102 0050 0272

Telefony bezpośrednie

61 425 57 82    Sekretariat/centrala
61 425 58 04    Księgowa
61 425 58 03    Kadry
61 425 58 04    Kasa/ksiegowość
61 425 58 05    Dział komunikacji/ media
61 425 58 06    Programy
61 425 57 82    Dyrektor
61 425 58 08    DMD
61 425 58 09    OMS
61 425 58 11    fax

Biuro jest czynne od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.00.

XV Zbiórka Żywności "TAK, POMAGAM !" Drukuj
bez_tytuu.jpg

W dniach 7 i 8 grudnia (piątek, sobota) w godzinach 12:00 – 20:00 w piątek oraz w sobotę od godziny 10:00 – 20:00  Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej organizuje w supermarketach, sieciach handlowych i sklepach osiedlowych XV Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM!”.

XV Zbiórka Żywności "TAK, POMAGAM!" Drukuj
bez_tytuu.jpg
    W dniach 7 i 8 grudnia (piątek, sobota) w godzinach 12:00 – 20:00 w piątek oraz w sobotę od godziny 10:00 – 20:00  Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej organizuje w supermarketach, sieciach handlowych i sklepach osiedlowych XV Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM!”.

Zbiórka w Archidiecezji Gnieźnieńskiej zostanie przeprowadzona w sieciach handlowych m.in.: Kaufland, Biedronka, Lewiatan, MILA,  LIDL, TESCO. Wolontariusze będą zbierać artykuły chemiczne oraz  produkty spożywcze  z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu, które nasza Caritas będzie mogła wykorzystać do przygotowywania posiłków dla osób ubogich oraz przygotować świąteczne posiłki i paczki.
   Zbierać będziemy artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąkę, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbatę, słodycze dla najmłodszych oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.
    W Gnieźnie przeprowadzona zostanie zbiórka w sklepie Kaufland, LIDL,  w wybranych sklepach sieci „Społem” („Trzynastka”, „Ziemowit”, Sklep Nr 28 ) oraz w jednym sklepie sieci  „Biedronka”. Korzystać będziemy z pomocy wolontariuszy z gnieźnieńskich szkół.  Młodzież  będzie posiadała  kamizelki i identyfikatory Caritas.

Świeca, która tworzy polską Wigilię Drukuj
wdpd2018_173x173mm.jpg  Od pierwszej niedzieli Adwentu Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej rozpoczyna akcję charytatywną „Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom”.
  Tegoroczna edycja prowadzona jest pod hasłem „Świeca, która tworzy polską Wigilię”.

II Światowy Dzień Ubogich w Archidiecezji Gnieźnieńskiej Drukuj
ubodzy5.jpg   W niedzielę 18 listopada 2018 r. obchodzić będziemy II Światowy Dzień Ubogich pod hasłem "Biedak zawołał, a Pan go usłyszał". Ojciec Święty Franciszek zachęca nas w Orędziu na ten Dzień do modlitwy za ubogich i z ubogimi oraz do konkretnych dzieł miłosierdzia. Odpowiadając na ten apel papieża Caritas AG, zaplanowała obchody Światowego Dnia Ubogich na szczeblu diecezjalnym. W niedzielę 18.11. o godz. 10.00 w gnieźnieńskim domu Sióstr Miłosierdzia zostanie odprawiona Msza Św. w intencji ubogich. Następnie w stołówce tegoż domu osoby bezdomne i ubogie zjedzą niedzielny obiad.

II Światowy Dzień Ubogich w Archidiecezji Gnieźnieńskiej Drukuj

ubodzy5.jpg    W niedzielę 18 listopada 2018 r. obchodzić będziemy II Światowy Dzień Ubogich pod hasłem "Biedak zawołał, a Pan go usłyszał". Ojciec Święty Franciszek zachęca nas w Orędziu na ten Dzień do modlitwy za ubogich i z ubogimi oraz do konkretnych dzieł miłosierdzia. Odpowiadając na ten apel papieża Caritas AG, zaplanowała obchody Światowego Dnia Ubogich na szczeblu diecezjalnym. W niedzielę 18.11. o godz. 10.00 w gnieźnieńskim domu Sióstr Miłosierdzia zostanie odprawiona Msza Św. w intencji ubogich.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 178