Warsztat Terapii Zajęciowej w Kłecku

ul. Targowa 6, 62-270 Kłecko

tel. 061/425-57-88, fax. 061/425-57-88

e-mail: wtz.klecko@caritas.gniezno.pl

Jesteśmy placówką pobytu dziennego dla 35 uczestników z niepełnosprawnością intelektualną i fizyczną w stopniu lekkim, umiarkowanym i znacznym.
Zajęcia są prowadzone od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30-15:30.
Realizacja zadań odbywa się na 7 pracowniach: gospodarstwa domowego, plastycznej, krawiecko-dziewiarskiej, stolarskiej, komputerowej, ceramicznej oraz papieroplastyki i rękodzielnictwa.

W ramach rehabilitacji zawodowej uczestnicy zdobywają umiejętności potrzebne do podjęcia pracy nie tylko zgodnie z charakterem pracowni. Wypracowują w sobie również ogólne cechy pracownika, jak: punktualność, systematyczność, dbałość o powierzone mienie. Uczą się pracować w sposób ciągły, przechodząc kolejne etapy pracy. Ważnym elementem jest realizowanie pracy w zespole, świadomość współodpowiedzialności za wykonywane zadanie.

Celem prowadzonej równolegle rehabilitacji społecznej jest umożliwienie jak najpełniejszego uczestniczenia w życiu codziennym. Realizuje się to m.in. poprzez wyrobienie umiejętności samodzielnego pełnienia ról społecznych oraz zaradności osobistej.

Jeśli zechcesz wspomóc naszych podopiecznych i placówkę, w której spędzają miłe chwile możesz wpłacić darowiznę na konto

30 9065 0006  0070 0700 0459 0002

Wydarzenia:

Warsztaty Terapii Zajęciowej w Kłecku zapraszają na XIV Kolorowy Rajd Integracyjno-Sportowy Drukuj
rajd_kecko_10.jpg    Warsztaty Terapii Zajęciowej w Kłecku zapraszają na XIV Kolorowy Rajd Integracyjno-Sportowy, który odbędzie się 26 maja 2018 r.

Śniadanie wielkanocne w WTZ Kłecko Drukuj
   5niadanie3.jpg kwietnia 2018 Warsztatach Terapii Zajęciowej w Kłecku odbyło się śniadanie wielkanocne. Spotkanie rozpoczęliśmy od wspólnej modlitwy.
Czytaj całość…

Uczestnicy WTZ Kłecko na Olimpiadzie zorganizowanej przez Młodych Wielkopolan Drukuj
01a.jpg  7 kwietnia 2018 odbyła się w Gnieźnie dwudziesta trzecia Olimpiada zorganizowana przez Młodych Wielkopolan.

Konkurs pszczelarki w MGOK w Kłecku Drukuj
05_1024x768.jpg   18.03.2018 r. czteroosobowa grupa uczestników naszego Warsztatu została zaproszona do Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Kłecku, na 60-lecie Koła Pszczelarzy w Kłecku.

Dzień Kobiet w WTZ w Kłecku Drukuj
15.jpg
   Był to czwartek, piękny przedpołudniowy dzień, a w kalendarzu 8 marca, święto wszystkich Kobiet.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 188