Warsztat Terapii Zajęciowej w Kłecku

ul. Targowa 6, 62-270 Kłecko

tel. 061/425-57-88, fax. 061/425-57-88

e-mail: wtz.klecko@caritas.gniezno.pl

Jesteśmy placówką pobytu dziennego dla 35 uczestników z niepełnosprawnością intelektualną i fizyczną w stopniu lekkim, umiarkowanym i znacznym.
Zajęcia są prowadzone od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30-15:30.
Realizacja zadań odbywa się na 7 pracowniach: gospodarstwa domowego, plastycznej, krawiecko-dziewiarskiej, stolarskiej, komputerowej, ceramicznej oraz papieroplastyki i rękodzielnictwa.

W ramach rehabilitacji zawodowej uczestnicy zdobywają umiejętności potrzebne do podjęcia pracy nie tylko zgodnie z charakterem pracowni. Wypracowują w sobie również ogólne cechy pracownika, jak: punktualność, systematyczność, dbałość o powierzone mienie. Uczą się pracować w sposób ciągły, przechodząc kolejne etapy pracy. Ważnym elementem jest realizowanie pracy w zespole, świadomość współodpowiedzialności za wykonywane zadanie.

Celem prowadzonej równolegle rehabilitacji społecznej jest umożliwienie jak najpełniejszego uczestniczenia w życiu codziennym. Realizuje się to m.in. poprzez wyrobienie umiejętności samodzielnego pełnienia ról społecznych oraz zaradności osobistej.

Jeśli zechcesz wspomóc naszych podopiecznych i placówkę, w której spędzają miłe chwile możesz wpłacić darowiznę na konto

30 9065 0006  0070 0700 0459 0002

Wydarzenia:

Piknik rodzinny WTZ Kłecko Drukuj
dsc05167_1280x768.jpg
   Pod koniec czerwca w naszym kłeckim warsztacie, po raz kolejny spotkaliśmy się na wspólnym biesiadowaniu w ramach Pikniku rodzinnego.

WTZ na biwaku w Wiktorowie 19 - 21 czerwca 2018 Drukuj
dsc04027_1280x768.jpg
   Trzydniowy biwak w Wiktorowie już za nami. Piękne miejsce, niesamowity czas.

WTZ Kłecko na Przeglądzie Twórczości Scenicznej Drukuj
dsc03424.jpg   To, że lubimy występować – to już wiecie. To, że świetnie się przy tym bawimy – to widzicie, na występach, lub w necie. Nie mogło nas więc zabraknąć na X Wiosennym Przeglądzie Twórczości Scenicznej Dzieci i Młodzieży z Niepełnosprawnością Intelektualną organizowanym przez SOSW nr 1 w Gnieźnie.

XIV Kolorowy Rajd Integracyjno-Sportowy w Kłecku Drukuj

dsc02777_1024x768.jpg   W sobotę 26 maja 2018 roku w ramach obchodów 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości Warsztat Terapii Zajęciowej Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej już po raz czternasty zorganizował Kolorowy Rajd Integracyjno-Sportowy. Tegoroczny rajd odbył się pod hasłem „Gry i zabawy w Niepodległej Polsce”.

Patronat nad imprezą objął Burmistrz Miasta i Gminy Kłecko Pan Adam Serwatka.

Uczestnicy WTZ z Kłecka na rajdzie organizowanym przez WTZ Gniezno Drukuj
06.jpg  12 maja 2018 odbył się rajd WTZ Gniezno. Udział w nim wzięła  dziewięcioosobowa grupa podopiecznych Warsztatów Terapii Zajęciowej z Kłecka pod opieką p. Agaty i p. Kingi.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 196