Świetlica Środowiskowa "Promyk Dobra" w Chodzieży

logoss.jpgŚwietlica Środowiskowa "Promyk Dobra"

ul. Ujska 31, 64 - 800 Chodzież

tel. 067/282-91-79, fax. 067/282-91-79

e-mail: swietlica.chodziez@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 88 1090 1317 0000 0000 3103 1494

Na popołudniowe zajęcia w Świetlicy Środowiskowej uczęszcza średnio 45 dzieci i młodzieży pochodzącej z rodzin niezamożnych, wielodzietnych oraz przeżywających różnego rodzaju kryzysy. Najważniejszym celem pracy Świetlicy jest działalność profilaktyczna i socjalizacyjna. Podopieczni mogą liczyć na pomoc w odrabianiu lekcji oraz rozwiązywaniu szkolnych problemów. Świetlica zapewnia ciekawe spędzanie wolnego czasu - prowadzone są zajęcia sportowe oraz warsztaty plastyczne, muzyczne, etnograficzne i teatralne. W czasie wakacji młodzież bierze udział w półkoloniach oraz wyjeżdza na wycieczki i obozy. Świetlica pełni funkcję dydaktyczne, opiekuńczo wychowawcze, a także wspiera indywidualny rozwój wychowanków. Placówka wspólpracuje z kuratorami, pedagogami szkolnymi, a także policją, sądem oraz ośrodkiem pomocy społecznej.

Wydarzenia:

Promyki z Chodzieży w Margoninie Drukuj
margonin_26.jpg
W ubiegłą sobotę 10 września bawiliśmy się na festynie „Pożegnanie lata z kapustą”,  zorganizowanym przez Stowarzyszenie „Małe Radości” w Margoninie.

Wakacje u Promyków Dobra w Chodzieży Drukuj
wakacje_2016_12.jpg
Nasza świetlica to miejsce, które po zakończeniu roku szkolnego zamienia się w przystań  wakacyjnych przygód.

ŚDM  Dzień Miłosierdzia w świetlicy u Promyków Drukuj
 sdm.jpg     Piątek 22. lipca dla uczestników ŚDM w diecezjach był dniem Miłosierdzia. W programie przewidziano spotkania w miejscach, gdzie w sposób szczególny doświadczyć możemy Bożego Miłosierdzia.

Zajęcia rekreacyjno-sportowe u Promyków Dobra w Chodzieży Drukuj
sport.jpg      W czerwcu rozpoczęliśmy realizację programu profilaktycznego z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i narkotykowym z elementami zajęć sportowych, rekreacyjnych i kulturowych pt. „Żyj z pasją”.

Zajęcia profilaktyczne w świetlicy Promyk Dobra w Chodzieży Drukuj
socjoterapia.jpg      W czerwcu rozpoczęliśmy kolejny blok zajęć z zakresu profilaktyki uzależnień, pt. „ Żyj z pasją!”.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 159

plakat-okno.jpg