Świetlica Środowiskowa "Promyk Dobra" w Chodzieży

logoss.jpgŚwietlica Środowiskowa "Promyk Dobra"

ul. Ujska 31, 64 - 800 Chodzież

tel. 067/282-91-79, fax. 067/282-91-79

e-mail: swietlica.chodziez@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 88 1090 1317 0000 0000 3103 1494

Na popołudniowe zajęcia w Świetlicy Środowiskowej uczęszcza średnio 45 dzieci i młodzieży pochodzącej z rodzin niezamożnych, wielodzietnych oraz przeżywających różnego rodzaju kryzysy. Najważniejszym celem pracy Świetlicy jest działalność profilaktyczna i socjalizacyjna. Podopieczni mogą liczyć na pomoc w odrabianiu lekcji oraz rozwiązywaniu szkolnych problemów. Świetlica zapewnia ciekawe spędzanie wolnego czasu - prowadzone są zajęcia sportowe oraz warsztaty plastyczne, muzyczne, etnograficzne i teatralne. W czasie wakacji młodzież bierze udział w półkoloniach oraz wyjeżdza na wycieczki i obozy. Świetlica pełni funkcję dydaktyczne, opiekuńczo wychowawcze, a także wspiera indywidualny rozwój wychowanków. Placówka wspólpracuje z kuratorami, pedagogami szkolnymi, a także policją, sądem oraz ośrodkiem pomocy społecznej.

Wydarzenia:

U PROMYKÓW DZIEŃ NAUCZYCIELA I ODWIEDZINY W DPS Drukuj
u_promykow_dzien_nauczyciela_i_odwiedziny_w_dps_18.jpg
Dnia 15 października do naszej świetlicy zaproszeni zostali nauczyciele, którzy podczas całego roku pomagają nam w poszerzaniu wiedzy.

Zajęcia socjoterapeutyczne u Promyków Dobra Drukuj
lid_socjoterapia.jpg
Tematami jakie zostały powzięte podczas zajęć we wrześniu 2014 r. były:
Czytaj całość…

WAKACJE TO PIĘKNY CZAS NA ODPOCZYNEK !!!- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
wakacje_2014_082.jpg             W dniach 30.06- 31.07.2013r w godzinach od 9.00 do 14.00 w Świetlicy „Promyk Dobra”, odbyły się zajęcia wakacyjne zorganizowane przez wychowawców świetlicy dla dzieci uczęszczających na zajęcia świetlicowe w roku szkolnym.
Czytaj całość…

Dla ciała i ducha w Skorzęcinie lipiec 2014 -Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
skorzcin_2014_297.jpg           W dniach 2- 9.07.2014r. dwudziestu sześciu   wychowanków naszej świetlicy uczestniczyło w  koloni  w Skorzęcinie.
Czytaj całość…

Poznajmy się i uczmy się lepiej rozumieć siebie i innych- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
socjoterapia_chodzie_19.jpg           W miesiącu czerwcu w naszej świetlicy odbyły się pierwsze zajęcia socjoterapeutyczne z cyklu - „Żyjmy inaczej, mądrzej i piękniej”.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 125

Image                     wigilijna_nadzieja.jpg