Świetlica Środowiskowa "Promyk Dobra" w Chodzieży

logoss.jpgŚwietlica Środowiskowa "Promyk Dobra"

ul. Ujska 31, 64 - 800 Chodzież

tel. 067/282-91-79, fax. 067/282-91-79

e-mail: swietlica.chodziez@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 88 1090 1317 0000 0000 3103 1494

Na popołudniowe zajęcia w Świetlicy Środowiskowej uczęszcza średnio 45 dzieci i młodzieży pochodzącej z rodzin niezamożnych, wielodzietnych oraz przeżywających różnego rodzaju kryzysy. Najważniejszym celem pracy Świetlicy jest działalność profilaktyczna i socjalizacyjna. Podopieczni mogą liczyć na pomoc w odrabianiu lekcji oraz rozwiązywaniu szkolnych problemów. Świetlica zapewnia ciekawe spędzanie wolnego czasu - prowadzone są zajęcia sportowe oraz warsztaty plastyczne, muzyczne, etnograficzne i teatralne. W czasie wakacji młodzież bierze udział w półkoloniach oraz wyjeżdza na wycieczki i obozy. Świetlica pełni funkcję dydaktyczne, opiekuńczo wychowawcze, a także wspiera indywidualny rozwój wychowanków. Placówka wspólpracuje z kuratorami, pedagogami szkolnymi, a także policją, sądem oraz ośrodkiem pomocy społecznej.

Wydarzenia:

WAKACJE TO PIĘKNY CZAS NA ODPOCZYNEK !!!- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
wakacje_2014_082.jpg             W dniach 30.06- 31.07.2013r w godzinach od 9.00 do 14.00 w Świetlicy „Promyk Dobra”, odbyły się zajęcia wakacyjne zorganizowane przez wychowawców świetlicy dla dzieci uczęszczających na zajęcia świetlicowe w roku szkolnym.
Czytaj całość…

Dla ciała i ducha w Skorzęcinie lipiec 2014 -Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
skorzcin_2014_297.jpg           W dniach 2- 9.07.2014r. dwudziestu sześciu   wychowanków naszej świetlicy uczestniczyło w  koloni  w Skorzęcinie.
Czytaj całość…

Poznajmy się i uczmy się lepiej rozumieć siebie i innych- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
socjoterapia_chodzie_19.jpg           W miesiącu czerwcu w naszej świetlicy odbyły się pierwsze zajęcia socjoterapeutyczne z cyklu - „Żyjmy inaczej, mądrzej i piękniej”.

DZIEŃ DZIECKA W ZBYSZEWICACH- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
dzie_dziecka_197.jpg         Od lat Dzień Dziecka w Zbyszewicach obchodzony jest bardzo uroczyście.

Promyki Dobra w Poznaniu Drukuj
dzie_dziecka_120.jpg             Dnia 31 maja Dzieci i młodzież naszej świetlicy została zaproszona  do Domu Pomocy społecznej dla  dzieci i młodzież niepełnosprawnej w Poznaniu,  by podczas świętowania  ich Dnia Dziecka  przedstawić  im sztukę pt. „Maria , Matka Syna Bożego”.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 123

Image                     wigilijna_nadzieja.jpg