Świetlica Środowiskowa "Promyk Dobra" w Chodzieży

logoss.jpgŚwietlica Środowiskowa "Promyk Dobra"

ul. Ujska 31, 64 - 800 Chodzież

tel. 067/282-91-79, fax. 067/282-91-79

e-mail: swietlica.chodziez@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 88 1090 1317 0000 0000 3103 1494

Na popołudniowe zajęcia w Świetlicy Środowiskowej uczęszcza średnio 45 dzieci i młodzieży pochodzącej z rodzin niezamożnych, wielodzietnych oraz przeżywających różnego rodzaju kryzysy. Najważniejszym celem pracy Świetlicy jest działalność profilaktyczna i socjalizacyjna. Podopieczni mogą liczyć na pomoc w odrabianiu lekcji oraz rozwiązywaniu szkolnych problemów. Świetlica zapewnia ciekawe spędzanie wolnego czasu - prowadzone są zajęcia sportowe oraz warsztaty plastyczne, muzyczne, etnograficzne i teatralne. W czasie wakacji młodzież bierze udział w półkoloniach oraz wyjeżdza na wycieczki i obozy. Świetlica pełni funkcję dydaktyczne, opiekuńczo wychowawcze, a także wspiera indywidualny rozwój wychowanków. Placówka wspólpracuje z kuratorami, pedagogami szkolnymi, a także policją, sądem oraz ośrodkiem pomocy społecznej.

Wydarzenia:

Kolonia w Szklarskiej Porębie- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
kolonia_w_szklarskiej__porbie_27.jpg
Za nami tydzień wakacji w Szklarskiej Porębie. W dniach 1 – 8 lipca  podziwialiśmy wspaniałe  górskie krajobrazy i cieszyliśmy  się wspólnym wypoczynkiem.

Socjoterapia u Promyków Dobra- Chodzież Drukuj
socjoterapia_czerwiec_4.jpg
W miesiącu czerwcu w naszej świetlicy odbyły się pierwsze zajęcia profilaktyczne z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i narkotykowym z cyklu - „Buduj swe życie na skale – mądrze i odpowiedzialnie”.

Promyki Dobra z Świetlicy Środowiskowej z Chodzieży w Zbyszewicach Drukuj
piknik_w_zbyszewicach_1.jpg
Dzięki uprzejmości organizatorów XIX już Pikniku Integracyjnego, mogliśmy pierwszą niedzielę wakacji spędzić na wesołej zabawie w Zbyszewicach.

ZAJĘCIA REKREACYJNO - SPORTOWE U PROMYKÓW DOBRA- Chodzież Drukuj
zoo_5.jpg
W miesiącu czerwcu rozpoczęliśmy realizację programu profilaktycznego z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i narkotykowym z elementami zajęć sportowych, rekreacyjnych i kulturowych pt. „Buduj swe życie na skale – mądrze i odpowiedzialnie”.

Zakończenie roku szkolnego- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
zakoczenie_roku11.jpg
Nasze Promyki szczęśliwie ukończyły kolejny rok szkolny i  wszystkie otrzymały promocję do następnej klasy.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 137

plakat-okno.jpg