Świetlica Środowiskowa "Promyk Dobra" w Chodzieży

logoss.jpgŚwietlica Środowiskowa "Promyk Dobra"

ul. Ujska 31, 64 - 800 Chodzież

tel. 067/282-91-79, fax. 067/282-91-79

e-mail: swietlica.chodziez@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 88 1090 1317 0000 0000 3103 1494

Na popołudniowe zajęcia w Świetlicy Środowiskowej uczęszcza średnio 45 dzieci i młodzieży pochodzącej z rodzin niezamożnych, wielodzietnych oraz przeżywających różnego rodzaju kryzysy. Najważniejszym celem pracy Świetlicy jest działalność profilaktyczna i socjalizacyjna. Podopieczni mogą liczyć na pomoc w odrabianiu lekcji oraz rozwiązywaniu szkolnych problemów. Świetlica zapewnia ciekawe spędzanie wolnego czasu - prowadzone są zajęcia sportowe oraz warsztaty plastyczne, muzyczne, etnograficzne i teatralne. W czasie wakacji młodzież bierze udział w półkoloniach oraz wyjeżdza na wycieczki i obozy. Świetlica pełni funkcję dydaktyczne, opiekuńczo wychowawcze, a także wspiera indywidualny rozwój wychowanków. Placówka wspólpracuje z kuratorami, pedagogami szkolnymi, a także policją, sądem oraz ośrodkiem pomocy społecznej.

Wydarzenia:

Promyki w Zbyszewicach-ŚŚ w Chodzieży Drukuj
zbyszewice.jpg
Zwyczajem lat ubiegłych, 12 czerwca, udaliśmy się na niesamowitą imprezę –  na Piknik Integracyjny do ośrodka wypoczynkowego „Komfort” w Zbyszewicach.

Dzień Dziecka u Promyków- Chodzież Drukuj
dzie_dziecka_16.jpg
W miniony piątek świętowaliśmy już z wyprzedzeniem Dzień Dziecka, korzystając z  zaproszenia, które otrzymaliśmy z chodzieskiej Centrali Młodych.

Peregrynacja Symboli ŚDM - Chodzież Drukuj
znakisdm.jpg   Chociaż  na swojej drodze często spotykamy różne krzyże, Ten był wyjątkowy…
    Właściwie to my stanęliśmy na Jego drodze, którą już od 30 lat przemierza, odwiedzając najdalsze zakątki świata, spotykając  miliony ludzi, którzy z takim przejęciem Go dotykają, adorują…

Spotkanie w DPS- Świetlica Środowiskowa w Chodzieży Drukuj
spotkanie_w_dps_8.jpg
Dzieląc się radością Zmartwychwstania, wzorem lat ubiegłych, w miniony wtorek -29.03.br. odwiedziliśmy pacjentów naszego chodzieskiego DPS-u.

Spotkanie wielkanocne w Świetlicy Środowiskowej w Chodzieży Drukuj
wielkanoc_19.jpg
Ludzka sprawiedliwość a Boże Miłosierdzie – to przesłanie przedstawienia, zaprezentowanego podczas tegorocznego spotkania wielkanocnego, które odbyło się w miniony wtorek – 22 marca br.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 152

plakat-okno.jpg