Dom Aniołow Stróżów w Kruszwicy

tel. 052/358-82-46

e-mail: das.kruszwica@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 13 1540 1056 2047 8400 1733 0001

Dom Aniołów Stróżów jest placówką wielofunkcyjną - pełni rolę ochronki przedszkolnej oraz placówki wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży. Siedzibą Domu są pomieszczenia parafii pw. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy, a obszar działania obejmuje miasto i gminę Kruszwica. Dom stwarza dzieciom z terenów wiejskich możliwości wyrównania szans edukacyjnych poprzez udział w zajęciach pozaszkolnych. Dzieci i młodzież mogą liczyć także na pomoc w pokonywaniu trudności szkolnych (w placówce realizowany jest program psychoprofilaktyczny). Z zajeć w ochronce korzysta 20 dzieci, do klubu młodzieżowego zgłosiło się ponad 50 osób. Zajęcia przedszkolne prowadzone są przed południem, natomiast klub młodzieżowy funkcjonuje w godzinach popołudniowych. W placówce zatrudnienie są m.in. pedagog i terapeuta, swoją pomocą służą także wolontariusze.

Prowadzenie placówek od 2005 roku wpsółfinasowane jest przez Gminę Kruszwica

Wydarzenia:

Spotkanie w mieście Kopernika- DAS Kruszwica Drukuj
hpim0792.jpg
Dzięki dotacji Caritas Polska „Nie dzieląc …a łącząc… Integracja społeczna osób wykluczonych”, seniorzy i młodzież z Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy mogła spędzić w interesujący sposób majowy dzień w Toruniu.

Dom Aniołów Stróżów uczcił Międzynarodowy Dzień Tańca Drukuj
hpim0710.jpg
Z okazji Międzynarodowego Dnia  Tańca,  Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy zorganizował dużą imprezę taneczną.

XI Konkurs Poezji Religijnej w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
2.jpg
Już po raz jedenasty, w środę 19 kwietnia 2017 r. w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy, odbył się Konkurs Poezji Religijnej.

Świąteczne uroczystości w DAS w Kruszwicy Drukuj
66.jpg
Święta Bożego Narodzenia stały się okazją do uroczystych spotkań z wychowankami, wolontariuszami i seniorami związanymi z kruszwicką placówką Caritas.

"Szansa na lepsze życie" Ciekawe zajęcia w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
23.jpg
Imprezą Końcową, która odbyła się 13 grudnia, kruszwicki Dom Aniołów Stróżów zakończył realizację zadania zleconego przez Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego „Moje życie bez alkoholu”.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 90

plakat-okno.jpg