Dom Aniołow Stróżów w Kruszwicy

tel. 052/358-82-46

e-mail: das.kruszwica@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 13 1540 1056 2047 8400 1733 0001

Dom Aniołów Stróżów jest placówką wielofunkcyjną - pełni rolę ochronki przedszkolnej oraz placówki wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży. Siedzibą Domu są pomieszczenia parafii pw. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy, a obszar działania obejmuje miasto i gminę Kruszwica. Dom stwarza dzieciom z terenów wiejskich możliwości wyrównania szans edukacyjnych poprzez udział w zajęciach pozaszkolnych. Dzieci i młodzież mogą liczyć także na pomoc w pokonywaniu trudności szkolnych (w placówce realizowany jest program psychoprofilaktyczny). Z zajeć w ochronce korzysta 20 dzieci, do klubu młodzieżowego zgłosiło się ponad 50 osób. Zajęcia przedszkolne prowadzone są przed południem, natomiast klub młodzieżowy funkcjonuje w godzinach popołudniowych. W placówce zatrudnienie są m.in. pedagog i terapeuta, swoją pomocą służą także wolontariusze.

Prowadzenie placówek od 2005 roku wpsółfinasowane jest przez Gminę Kruszwica

Wydarzenia:

Świąteczne uroczystości w DAS w Kruszwicy Drukuj
66.jpg
Święta Bożego Narodzenia stały się okazją do uroczystych spotkań z wychowankami, wolontariuszami i seniorami związanymi z kruszwicką placówką Caritas.

"Szansa na lepsze życie" Ciekawe zajęcia w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
23.jpg
Imprezą Końcową, która odbyła się 13 grudnia, kruszwicki Dom Aniołów Stróżów zakończył realizację zadania zleconego przez Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego „Moje życie bez alkoholu”.

Bądź aktywny, rozwijaj swoje zainteresowania- w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
19_n.jpg
W okresie od kwietnia do grudnia 2016 r., młodzież skupiona w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy realizowała zadanie „Aktywnie w dorosłość”.

Dbajmy o nasz harmonijny rozwój- DAS Kruszwica Drukuj
6_n.jpg
Dzięki dotacji Powiatu Inowrocławskiego, Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy, w okresie kwiecień- listopad 2016 r. realizował zadanie pod nazwą „Aktywnie w dorosłość”.

Wakacje 2016 w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
wakacje_2016_w_domu_aniow_strw_5.jpg
W czasie minionych wakacji Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy przygotował dla swych wychowanków wiele atrakcyjnych propozycji.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 87

plakat-okno.jpg