Dom Aniołow Stróżów w Kruszwicy

tel. 052/358-82-46

e-mail: das.kruszwica@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 13 1540 1056 2047 8400 1733 0001

Dom Aniołów Stróżów jest placówką wielofunkcyjną - pełni rolę ochronki przedszkolnej oraz placówki wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży. Siedzibą Domu są pomieszczenia parafii pw. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy, a obszar działania obejmuje miasto i gminę Kruszwica. Dom stwarza dzieciom z terenów wiejskich możliwości wyrównania szans edukacyjnych poprzez udział w zajęciach pozaszkolnych. Dzieci i młodzież mogą liczyć także na pomoc w pokonywaniu trudności szkolnych (w placówce realizowany jest program psychoprofilaktyczny). Z zajeć w ochronce korzysta 20 dzieci, do klubu młodzieżowego zgłosiło się ponad 50 osób. Zajęcia przedszkolne prowadzone są przed południem, natomiast klub młodzieżowy funkcjonuje w godzinach popołudniowych. W placówce zatrudnienie są m.in. pedagog i terapeuta, swoją pomocą służą także wolontariusze.

Prowadzenie placówek od 2005 roku wpsółfinasowane jest przez Gminę Kruszwica

Wydarzenia:

Kruszwicka młodzież aktywna w drodze do dorosłości Drukuj
hpim1622.jpg
W okresie maj-grudzień 2017 r. Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy realizował zadanie „Aktywnie i mądrze w dorosłość” zlecone przez Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Zakończenie projektu Trzeźwy umysł  dobre życie ! w DAS Kruszwica Drukuj
hpim0355.jpg
W okresie   maj-grudzień 2017 r., 30-osobowa grupa młodzieży pochodząca z rodzin ryzyka (głównie z problemem alkoholowym) brała udział w realizacji zadania publicznego „Trzeźwy umysł-dobre życie, realizowanego w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Zakończenie projektu Trzeźwy umysł  dobre życie ! w DAS Kruszwica Drukuj
hpim0355.jpg

Dotacje 2017  Impreza Końcowa w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
dscn8833.jpg
20 listopada w kruszwickim Domu Aniołów Stróżów odbyła się Impreza Końcowa podsumowująca realizację dotacji Województwa Kujawsko- Pomorskiego : „Aktywnie i mądrze w dorosłość” i  „Trzeźwy umysł- dobre życie”.

Festyn Kolegiacki w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
festyn_kolegiacki_w_das_4.jpg
W niedzielę, 18 czerwca Dom Aniołów Stróżów i parafia p.w. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy zorganizowali Festyn Kolegiacki.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 96

plakat-okno.jpg