Dom Aniołow Stróżów w Kruszwicy

tel. 052/358-82-46

e-mail: das.kruszwica@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 13 1540 1056 2047 8400 1733 0001

Dom Aniołów Stróżów jest placówką wielofunkcyjną - pełni rolę ochronki przedszkolnej oraz placówki wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży. Siedzibą Domu są pomieszczenia parafii pw. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy, a obszar działania obejmuje miasto i gminę Kruszwica. Dom stwarza dzieciom z terenów wiejskich możliwości wyrównania szans edukacyjnych poprzez udział w zajęciach pozaszkolnych. Dzieci i młodzież mogą liczyć także na pomoc w pokonywaniu trudności szkolnych (w placówce realizowany jest program psychoprofilaktyczny). Z zajeć w ochronce korzysta 20 dzieci, do klubu młodzieżowego zgłosiło się ponad 50 osób. Zajęcia przedszkolne prowadzone są przed południem, natomiast klub młodzieżowy funkcjonuje w godzinach popołudniowych. W placówce zatrudnienie są m.in. pedagog i terapeuta, swoją pomocą służą także wolontariusze.

Prowadzenie placówek od 2005 roku wpsółfinasowane jest przez Gminę Kruszwica

Wydarzenia:

Dotacje 2018 impreza w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
27223_b.jpg
   15 października  w Domu Aniołów Stróżów odbyła się impreza przedstawiająca  dotacje które kruszwicka placówka Caritas otrzymała w tym roku.

Zakończenie projektu  W hołdzie niepodległej- pamiętamy  DAS Kruszwica Drukuj

sam_3560.jpg
    Od maja do września- dzięki dotacji Caritas Polska - w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy realizowano projekt „W hołdzie niepodległej- pamiętamy!”.

Program Żółty Talerz w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
dsc_00431.jpg
    W okresie marzec-lipiec 2018 r. kruszwicki Dom Aniołów Stróżów realizował program „ Żółty Talerz”.

Wykład w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy Drukuj
9.jpg
   Kruszwicka placówka Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej realizuje ciekawy projekt finansowany przez Caritas Polska – „W hołdzie niepodległej- pamiętamy”. Projekt jest związany z obchodami 100-rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę. Jego celem jest integracja międzypokoleniowa, poprzez organizację zajęć o charakterze patriotycznym.

Dzień Dziecka w Kruszwicy Drukuj
zdjcie0198.jpg    1 czerwca, Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy, Stowarzyszenie Krusza i Rada Osiedla nr 3 zorganizowały Dzień Dziecka na terenie Osiedla Zagople. Impreza cieszyła się dużym zainteresowaniem mieszkańców.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 103