Dom Aniołow Stróżów w Kruszwicy

tel. 052/358-82-46

e-mail: das.kruszwica@caritas.gniezno.pl

konto bankowe: 13 1540 1056 2047 8400 1733 0001

Dom Aniołów Stróżów jest placówką wielofunkcyjną - pełni rolę ochronki przedszkolnej oraz placówki wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży. Siedzibą Domu są pomieszczenia parafii pw. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy, a obszar działania obejmuje miasto i gminę Kruszwica. Dom stwarza dzieciom z terenów wiejskich możliwości wyrównania szans edukacyjnych poprzez udział w zajęciach pozaszkolnych. Dzieci i młodzież mogą liczyć także na pomoc w pokonywaniu trudności szkolnych (w placówce realizowany jest program psychoprofilaktyczny). Z zajeć w ochronce korzysta 20 dzieci, do klubu młodzieżowego zgłosiło się ponad 50 osób. Zajęcia przedszkolne prowadzone są przed południem, natomiast klub młodzieżowy funkcjonuje w godzinach popołudniowych. W placówce zatrudnienie są m.in. pedagog i terapeuta, swoją pomocą służą także wolontariusze.

Prowadzenie placówek od 2005 roku wpsółfinasowane jest przez Gminę Kruszwica

Wydarzenia:

Festyn Kolegiacki w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
festyn_kolegiacki_w_das_4.jpg
W niedzielę, 18 czerwca Dom Aniołów Stróżów i parafia p.w. św. Ap. Piotra i Pawła w Kruszwicy zorganizowali Festyn Kolegiacki.

Zakończenie projektu Caritas Polska w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
1.jpg
W okresie od września 2016 do czerwca 2017 r., Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy realizował projekt „Nie dzieląc… a łącząc. Integracja społeczna osób wykluczonych.”

Spotkanie w mieście Kopernika- DAS Kruszwica Drukuj
hpim0792.jpg
Dzięki dotacji Caritas Polska „Nie dzieląc …a łącząc… Integracja społeczna osób wykluczonych”, seniorzy i młodzież z Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy mogła spędzić w interesujący sposób majowy dzień w Toruniu.

Dom Aniołów Stróżów uczcił Międzynarodowy Dzień Tańca Drukuj
hpim0710.jpg
Z okazji Międzynarodowego Dnia  Tańca,  Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy zorganizował dużą imprezę taneczną.

XI Konkurs Poezji Religijnej w Domu Aniołów Stróżów Drukuj
2.jpg
Już po raz jedenasty, w środę 19 kwietnia 2017 r. w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy, odbył się Konkurs Poezji Religijnej.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»

Pozycje :: 1 - 9 z 92

plakat-okno.jpg