Programy
Harmonogram działań towarzyszących w ramach Programu Pomoc Żywnościowa- październik Drukuj

Poniżej prezentujemy harmonogram planowanych warsztatów w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 na miesiąc październik.

HARMONOGRAM

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2017 Drukuj
fead_logo.png
Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej przystąpiła do Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2017 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
Czytaj całość…

Niepełnosprawni samodzielnie, ale nie sami  przez życie Drukuj
      Caritas Archidiecpfron.jpgezji Gnieźnieńskiej dzięki dofinansowaniu z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych ponownie realizuje w okresie od kwietnia 2017 roku do marca 2018 roku projekt, którego celem jest zwiększenie samodzielności 89 osób niepełnosprawnych z województwa wielkopolskiego i kujawsko-pomorskiego.

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016 Drukuj
   Caprogram_operacyjny.jpgritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej przystąpiła do Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.  Realizacja programu przypada na sierpień 2016 r. - czerwiec 2017 r.

Czytaj całość…

Działania towarzyszące w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 marzec, kwiecień Drukuj
                   program_operacyjny.jpg
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Poniżej prezentujemy harmonogram działań towarzyszących w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 na miesiąc marzec i kwiecień.

Szersze wsparcie z pomocy żywnościowej POPŻ - nowe kryteria dochodowe Drukuj

program_operacyjny.jpg

W 2017 roku więcej osób będzie mogło skorzystać z pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.   W Wytycznych dotyczących Podprogramu 2016 nastąpiła ważna zmiana - MRPiPS podwyższyło kryterium dochodowe uprawniające do skorzystania z POPŻ. 2016.

Podprogram 2014 - podsumowanie Drukuj

program_operacyjny.jpg

Za pośrednictwem Caritas w Polsce podczas pierwszego etapu pomocy żywnościowej w ramach „Podprogramu 2014”, który obejmował okres grudzień 2014 r. - styczeń 2015 r., dystrybuowane były artykuły spożywcze takie jak: mleko, cukier, olej, makaron świderki, mielonka wieprzowa.  Pomocą objęto ponad 311 tys. osób, przekazano 683 400 paczek i blisko 5000 ton żywności.

Czytaj całość…

Działania towarzyszące w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 HARMONOGRAM ZAJĘĆ Drukuj
    program_operacyjny.jpg

Poniżej zamieszczamy harmonogram warsztatów - działań towarzyszących w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020. Podprogram 2016.

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016 Drukuj
program_operacyjny.jpg     Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej przystąpiła do Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.  Realizacja programu przypada na sierpień 2016 r. - czerwiec 2017 r.

Rada Główna do Spraw Społecznej Readaptacji i Pomocy Skazanym Drukuj
      Pstopka.pngodajemy link do strony, na której można uzyskać informacje na temat zakresu działań Rady Głównej do Spraw Społecznej Readaptacji i Pomocy Skazanym:

Poradnia dla rodzin w kryzysie "Ognisko nadziei" Drukuj
logo_drwer2.jpg
W tym roku po raz trzeci realizowaliśmy wspólny projekt wraz z referatem Duszpasterstwa Rodzin Kurii Metropolitalnej w Gnieźnie.
Czytaj całość…

Aktywnie  z korzyścią dla siebie, dla innych. Drukuj
ms.jpg

W 2015 roku Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej dzięki dotacji z Funduszu Pomocy Pokrzywdzonym oraz Pomocy Postpenitencjarnej realizowała projekt: „Aktywnie – z korzyścią dla siebie, dla innych”.

1000 PIERWSZYCH DNI DLA ZDROWIA ZDROWIE NA 6! Drukuj
1000dni_-_logotyp.jpg
W miesiącu październiku i listopadzie w Gnieźnie odbyły się ostatnie zajęcia z panią położną – skierowane one były dla kobiet planujących ciążę, dla już obecnych mam oraz mam karmiących.

1000 PIERWSZYCH DNI DLA ZDROWIA ZDROWIE NA 6! Drukuj
1000dni_-_logotyp.jpg
W miesiącu październiku w Gnieźnie w Przedszkolu „ ORZEŁKI” Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej  odbyły się już ostatnie zajęcia na temat zdrowego żywienia dzieci do lat 3.

Warsztaty kulinarne w DAS- Zdrowie na 6 Drukuj
img_0524.jpg
6 listopada 2014 roku, w kruszwickim Domu Aniołów Stróżów odbyły się kolejne zajęcia dla młodych rodziców w ramach programu „Zdrowie na 6”.

Klub zdrów jak ryba  ICA Inowrocław Drukuj
ica_inowrocaw.jpg
W okresie od marca do grudnia 2014  wraz z naszymi podopiecznymi realizujemy projekt „Klub zdrów jak ryba ”.

Jak karmić nasze dzieci? DAS Kruszwica Drukuj
das_lid.jpg
27 października w Powiatowym Zespole Szkół w Kruszwicy odbyły się kolejne zajęcia poświęcone zdrowemu odżywianiu.

Zdrowie na 6! Warsztaty gastronomiczne w DAS Drukuj
1000dni_-_logotyp.jpg
        W miniony czwartek, 16 października w Domu aniołów Stróżów odbyły się kolejne zajęcia w ramach realizacji zadania „ Zdrowie na 6!”.

Zdrowie na 6  zajęcia Gniezno 11.09.2014r. Drukuj
          „1000 PIERWSZYCH DNI DLA ZDROWIA” I REALIZACJI PROJEKTU ZDROWIE NA 6
  Przedszkole „ ORZEŁKI” Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej
Os. Orła Białego 20, 62-200 Gniezno