Spotkanie opłatkowe w Domu Dziecka nr 1 i nr 2 w Kołdrąbiu Drukuj
dscn0943-1l.jpg   7 stycznia 2015 r. odbyło się spotkanie opłatkowe podsumowujące całoroczną pracę wychowawczo- dydaktyczno- opiekuńczą w Domu Dziecka nr 1 i nr 2 w Kołdrąbiu.
     W spotkaniu uczestniczyli: Ksiądz Prymas Wojciech Polak, przedstawiciele Urzędu Wojewódzkiego w Bydgoszczy, Starosta Żniński, Burmistrz Janowca Wlkp., przedstawiciele PCPR w Żninie, przedstawiciele Sądu Rejonowego w Żninie, przedstawiciele jednostek Straży Pożarnej ze Żnina i Nakła nad Notecią, Policji, Bractwa Kurkowego z Kcyni. Do wspólnego świętowania zostali zaproszeni darczyńcy i przedstawiciele instytucji wspierających nasze domy dziecka. Wychowankowie Domu Dziecka wystawili Jasełka pt: "Betlejem Polskie". Ks. Prymas wygłosił przemowę odnosząc się do treści zawartych w Bożonarodzeniowych Jasełkach, dziękując osobom i instytucjom za współpracę z domem. Po podzieleniu się opłatkiem i wspólnym kolędowaniu wszyscy zaproszeni goście, pracownicy i wychowankowie zasiedli do wspólnej wieczerzy.

powiat_nin.png
Zadanie finansowane ze środków Powiatu Żnińskiego