Kompleksowe i specjalistyczne wsparcie dla osób niepełnosprawnych z terenu powiatu gnieźnieńskiego Drukuj
3.jpg
W okresie od czerwca do listopada 2015 roku, podobnie jak to w latach poprzednich w Gnieźnie realizowany był projekt, którego celem było zahamowanie poczucia odizolowania od społeczeństwa oraz uzyskanie stabilizacji i samodzielności życiowej wśród 40 osób niepełnosprawnych z terenu powiatu gnieźnieńskiego.
Niniejszy cel osiągnięty został poprzez:
- zapewnienie odpowiedniego wsparcia rehabilitacyjnego i specjalistyczno lekarskiego w liczbie godzin 98,
- organizowanie spotkań integracyjnych – 2 spotkania.

W związku z problemem, na jaki narażone są osoby niepełnosprawne, czynnikiem, który również powoduje, iż mają tendencję do izolowania się od społeczeństwa – czyli postawą osób pełnosprawnych w stosunku do nich samych - zorganizowaliśmy również kampanię promującą osobę niepełnosprawną – poprzez wspólne spotkania integracyjne osób niepełnosprawnych i pełnosprawnych w naszym ośrodku.

woj_wlkp.jpg
„Zadanie współfinansowane ze środków Województwa Wielkopolskiego”.

4.jpg

3.jpg