Advertisement
Rozstrzygnięcie II edycji konkursu plastycznego "Jaki znak Twój? - Orzeł Biały" Drukuj
dscn5244.jpg      Z ogromną przyjemnością ogłaszamy rozstrzygnięcie II edycji konkursu plastycznego „Jaki znak Twój? – Orzeł Biały” organizowanego przez Przedszkole „Orzełki” Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej.
      Jury, które obradowało dnia 6.05.16. ocenie poddało 90 prac z 18 gnieźnieńskich przedszkoli. Wybór najciekawszych prac był bardzo trudny ponieważ poziom wykonania każdej z nich był bardzo wysoki, a uczestnicy wykazali się ogromną pomysłowością pod względem zastosowanych technik i użytych materiałów. Ocenie podlegała samodzielność wykonania, pomysłowość, walory artystyczne oraz estetyka i oryginalność pracy.

A oto lista zwycięzców:
I miejsce: Nicola Litwin z Przedszkola nr 1 „Wesołe nutki”
II miejsce: Antoni Frąckowiak z Przedszkola „Orzełki”
                                                   III miejsce: Gracjan Grodziński z Przedszkola nr 2 „Źródełko”

Ponadto komisja konkursowa przyznała jedno wyróżnienie dla Wiktorii Brzezińskiej z Punktu Przedszkolnego „Gniazdko”.
   Autorom nagrodzonych prac serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszym rozwijaniu swojego talentu! Dziękujemy wszystkim przedszkolakom za podjęcie wyzwania i zaangażowanie w przygotowanie godła Polski. Podziękowania kierujemy również do dyrekcji i nauczycieli gnieźnieńskich przedszkoli oraz rodziców, którzy wspierali dzieci w twórczej pracy.
   Bardzo nas cieszy tak duże zainteresowanie konkursem, bowiem zależało nam by idee patriotyczne, które jemu przyświecają dotarły do jak najszerszego grona młodych gnieźnian.
  Uroczyste podsumowanie konkursu oraz wręczenie nagród zwycięzcom i dyplomów gratulacyjnych wszystkim uczestnikom odbędzie się dnia 30.05.16. o godz. 11:00 w Miejskim Ośrodku Kultury w Gnieźnie. Serdecznie zapraszamy wszystkich uczestników wraz z nauczycielami na tę uroczystą galę.

Fotorelacja

Fotogaleria prac konkursowych