Salonik Literacko-Artystyczny ICA Inowrocław Drukuj
walentynkowy_bal_karnawaowy_17_luty_1.jpg
Walentynkowy bal karnawałowy 17 luty.
Choć na ogół w bibliotece należy zachowywać się dosyć cicho, dzisiaj bibliotekarze zrobili wyjątek – wszak mamy karnawał, więc trzeba z niego korzystać. Zabawa miało charakter integracyjny i nastawione było na typową rozrywkę.
W rytmie przebojów, przy których nogi same rwały się do tańca, uczestnicy zabawy popisywali się na parkiecie swoimi umiejętnościami. „Przez te oczy zielone oszalałem” – przy wszystkim znanej piosence grupy Akcent szaleli m.in. pszczoła, żołnierz, pirat, królowa, Cyganka, Baba Jaga, czarownica, klaun. Nie zabrakło konkursu na królową i króla balu. Tym razem o tym, kto wygra zadecydowały serca ukryte w słodkościach.
W walentynkowym balu wzięli udział m.in. uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej, Środowiskowego Domu Samopomocy w Inowrocławiu,nasza grupa z Integracyjnego Centrum Aktywności ,„Nadzieja życia”, Domu Pomocy Społecznej z Inowrocławia, Parchania, Tarnówka podopieczni Domu Dziennego Pobytu „Życzliwa Przystań”, uczniowie Zespołu Szkół im. Marka Kotańskiego oraz czytelnicy i wszyscy zainteresowani.
walentynkowy_bal_karnawaowy_17_luty_4.jpg

walentynkowy_bal_karnawaowy_17_luty_3.jpg