Spotkanie wielkanocne w świetlicy u Promyków Drukuj
spotkanie_wielkanocne_w_wietlicy_u_promykw_11.jpg
W minioną środę,  12 kwietnia 2017 r. odbyło się w naszej świetlicy spotkanie wielkanocne.
Jest ono jednym z tych dni, gdy spotkamy się z wszystkimi,  którzy  nas wspierają w różny sposób. Świąteczna atmosfera nastraja również do okazania wdzięczności za każde, nawet najmniejsze, a zarazem bezcenne dobro. Spotkanie rozpoczęło się od przywitania licznie przybyłych gości przez s. Przeł. Benignę Zahrt.
Następnie Promyki zaprezentowały okolicznościowe przedstawienie, dzieląc się swymi  talentami aktorskimi i tanecznymi. Po spektaklu nastąpił moment życzeń;  świątecznych oraz dla Ks. Dyrektora CAG Krzysztofa Stawskiego i Ks. Prob. Ireneusza Szypury z okazji ich święta, po czym ks. kan. I. Szypura poświęcił przygotowane śniadanie wielkanocne  i wszyscy zasiedli do wspólnego stołu.
Najmłodsi czekali na z niecierpliwością na ich ulubione zwierzątko wielkanocne, czyli zająca. Tym razem pozostawił on upominki w ogrodzie i Promyki mimo niesprzyjającej pogody udały się na poszukiwanie prezentów. Jednak było warto!!! Radości nie w sposób opisać! Można tylko być wdzięcznym tym wszystkim, dzięki którym na twarzach naszych dzieci pojawiły się uśmiechy… i pojawiają się każdego dnia! Dziękujemy Wam wszystkim! Niech Zmartwychwstały Chrystus Wam błogosławi w tym co jest dla Was drogie i ważne!  Siostry Serafitki.

plakat-okno.jpg