WTZ Kłecko - Lednica Drukuj
dsc05688_1280x768.jpg
W tym roku po raz siódmy udaliśmy się na Pola Lednickie, by wraz z młodymi modlić się pod Bramą Rybą.
A jak zapamiętali to spotkanie uczestnicy naszego kłeckiego warsztatu?

Patryk
Dnia 3 czerwca w sobotę, nasza 10-cio osobowa grupa wraz z p. Hanią, p. Igą, p. Sandrą oraz kierowcą p. Wojtkiem uczestniczyła w XXI Spotkaniu Młodych na Polach Lednickich. Hasło tegorocznego spotkania to Idź i Kochaj. Nawiązuje ono do radości Maryi i Elżbiety poprzez spotkanie z Bogiem oraz Zacheusza z Jezusem. Kiedy dotarliśmy na miejsce otrzymaliśmy symbole, a były to różaniec, śpiewnik  oraz puzzle. Następnie odbyła się koronka do Bożego Miłosierdzia, wszyscy razem pomodliliśmy się za nas, naszych bliskich i przyjaciół. Wrażenie zrobiły telebimy oraz oprawa muzyczna. Nie zabrakło też takich piosenek jak Tak Tak Panie, Tylko Orły, czy Idź i Kochaj oraz Jestem twój Amen.
Atmosfera była świetna, każdy z nas tańczył i czuł się wspaniale.
Gościem specjalnym był też Prymas Polski abp Wojciech Polak, który najpierw przemawiał do zgromadzonej młodzieży. Potem symbolicznie przyjechał z pustą ramą. W miedzy czasie pojawił się obraz Matki Bożej.
Mieliśmy też okazję zobaczyć grób śp. o. Jana Góry i pomodliliśmy się przy nim.
Wieczorem odbyła się Msza Święta pod przewodnictwem abp Stanisława Gądeckiego, z kazaniem bpa Grzegorza Rysia. A po Mszy Świętej powoli szykowaliśmy się do powrotu do swoich domów.
Podsumowując to niezwykłe wydarzenie myślę, że było wyjątkowym darem od Ducha Św.
Dziękuję wszystkim, którzy doświadczyli tej wielkiej radości spotkania z Bogiem. Do zobaczenia.

Marcin.
Spotkanie odbyło się pod tytułem Kochaj i idź. Każdy uczestnik dostał puzzle, śpiewnik i różaniec. Były tańce i wielka modlitwa.

Piotr.
Spotkanie dla nas rozpoczęło się od Koronki do Bożego Miłosierdzia. Po niej poszliśmy się przejść po Polu Lednickim. Szła też procesja z obrazem. Leżeliśmy wtedy na ziemi. Tańcząc i śpiewając czekaliśmy na Mszę Świętą. Po komunii wracaliśmy do domu.

Małgorzata.
Wszystko rozpoczęło się różańcem. Była modlitwa, tańce, muzyka i przemowa biskupa. Poszliśmy też do grobu ojca Jana Góry. Był czas na modlitwę w kapliczce i na pamiątki.

plakat-okno.jpg