Wycieczka uczestników WTZ Kłecko do Uniejowa Drukuj
    W dniacuniejw.jpgh 10-12 lipca przebywaliśmy w urokliwym miejscu jakim jest Uniejów i jego okolice. Mieszkaliśmy w Gościńcu „Nad Wartą”.
   Do centrum trzeba było przewędrować ok. 3 km, ale cóż to znaczy dla wytrawnych piechurów. Osoby ze słabszą kondycją mogły korzystać z naszego busa, którym w tym roku w dwóch grupach udaliśmy się na wyjazd.
Kiedy drugi transport zmierzał do Uniejowa, pierwszy już zwiedzał Pałac Arcybiskupów Gnieźnieńskich. Wyjątkowy przewodnik – wieżomistrz p. Andrzej opowiadał niesamowite historie związane z tym miejscem. Zaprowadził nas też na wieżę, skąd podziwiać mogliśmy panoramę miasta.
   Wieczorem chętni udali się na termy. Gwałtowna burza i ulewny deszcz, które przechodziły w tym czasie nad Uniejowem opóźniły nasze wejście, ale się udało. Basen solankowy, rekreacyjny i masaże, sztuczna rzeka, zjeżdżalnie... Było tego tyle, że na kolację dojechaliśmy na 22:00. Cisza nocna zapadła dopiero ok. 23:00. A sen bardzo był potrzebny. Drugiego dnia połowa uczestników pojechała na kajaki, a pozostali do ZOO Safarii w Borysewie. Nie wiem komu towarzyszyły większe emocje? Czy tym na wodzie, czy tym przy klatkach z białymi tygrysami, lwami i krokodylami nilowymi? Ale odwagi pogratulować należy naszym warsztatowym kajakarzom. U niejednych ciekawość walczyła ze strachem, u innych ręce toczyły zacięty bój z wiosłami. Wieczorem zaś relaks na termach, albo zwiedzanie uniejowskiego rynku.
  Dzień trzeci to kolejna niespodzianka, bubble soccer. Podzieleni na kilkuosobowe drużyny i ubrani w ogromne dmuchane piłki rozegraliśmy kilka meczy. Okazało się, że ten nietypowy strój choć utrudniał bieganie, dawał możliwość koziołkowania, a niektórym nawet stawania na głowie.
Potem chwila na pamiątki, lody i inne łakocie.
Po obiedzie pierwszy transport wyruszył do domu, drugi zaś na spotkanie z  wieżomistrzem. W oczekiwaniu na przyjazd naszego busa chętni mogli skorzystać jeszcze z term, by następnie wspólnie wyruszyć do domu.

Tak aktywnego wyjazdu, z tyloma niezapomnianymi atrakcjami jeszcze nie było.
Panie Pawle, nasz kierowniku, dziękujemy.

plakat-okno.jpg