Wakacje u Promyków w Chodzieży Drukuj
na_wystawie_polskiej_motoryzacji_28.jpg
Czas wakacyjnego wypoczynku to nie słodkie leniuchowanie, ale aktywny udział w wielu ciekawych zajęciach.
Postanowiliśmy dobrze się  do nich przygotować się, stąd na początku naszych wakacji zaprosiliśmy dzielnicową naszego rejonu P. sierż. Dagmarę Kabat, która przypomniała zasady bezpiecznego i dobrego wypoczynku w pełnym tego słowa znaczeniu. Zorganizowaliśmy też spotkanie ze strażakami z OSP w Chodzieży, którzy zaprezentowali sprzęt pożarniczy, jego zastosowanie, a na koniec pozwolili i nam stać się na chwilę strażakami.  Odwiedziliśmy pensjonariuszy naszego chodzieskiego DPS-u, prezentując tańce, piosenki i pokazy artystyczne, dostarczając im wielu miłych wrażeń. Wielką radością był wyjazd do Kąkolewic, zorganizowany przez P. Jana Kubackiego. Wystawa polskiej motoryzacji na wszystkich zrobiła niezłe wrażenie. Nie brakowało też wypraw do lasu, gdzie m.in. graliśmy w palanta, bawiliśmy się w podchody, czy mierzyliśmy siły w „konkurencjach nietypowych”. Pogoda zbyt nas nie rozpieszczała, toteż tylko dwukrotnie kąpaliśmy się w Jez. Miejskim, częściej przebywaliśmy w basenie na naszej pływalni  Delfin. Jednak woda to nie tylko możliwość kąpieli, korzystaliśmy więc z kajaków i rowerków wodnych, a jezioro okrążaliśmy na gokardach. Byliśmy też na bowlingu i krytym placu zabaw „ Mali Odkrywcy”. Tradycyjnie odbyła się już III edycja naszego „Mam Talent”, gdzie zaprezentowały się prawdziwe talenty. Nasz wypoczynek zakończyła dyskoteka z konkursami i nagrodami oraz smacznymi kiełbaskami  z grilla.  Dziękujemy wszystkim, dzięki którym ten wakacyjny czas mógł być tak udany i pełen wrażeń, na długo pozostanie w naszej pamięci.

plakat-okno.jpg