XIII zbiórka żywności "Tak, pomagam!" Drukuj
zbiorka_banner1023x517.jpg   W dniach 8-9 grudnia (piątek, sobota) w godzinach 12:00 – 20:00 w piątek oraz w sobotę od godziny 10:00 – 20:00 lub do zamknięcia sklepu, Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej organizuje w supermarketach, sieciach handlowych i sklepach osiedlowych w całej Polsce, trzynastą zbiórkę żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM!”.

Zbiórka w Archidiecezji Gnieźnieńskiej zostanie przeprowadzona w sieciach handlowych m.in. Biedronka, POLOmarket i Lewiatan, wolontariusze będą zbierać artykuły chemiczne oraz produkty spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu, które nasza Caritas będzie mogła wykorzystać do przygotowywania posiłków dla osób ubogich oraz przygotować świąteczne posiłki i paczki.
    Zbierać będziemy artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąkę, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbatę, słodycze dla najmłodszych oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.
   W Gnieźnie przeprowadzona zostanie zbiórka we wszystkich sklepach Biedronka, w wybranych sklepach sieci „Społem” („Trzynastka”, „Ziemowit” oraz sklep przy ul. Poznańskiej), w sklepie LIDL oraz Carrefour. Korzystać będziemy z pomocy wolontariuszy z gnieźnieńskich szkół.

Młodzież będzie ubrana w charakterystyczne koszulki z naszym logo i będzie miała identyfikatory.