XIV Zbiórka żywności "TAK, POMAGAM" Drukuj
   plakat_zbiorka.jpg  W dniach 9 i 10 marca (piątek, sobota) w godzinach 12:00 – 20:00 w piątek oraz w sobotę od godziny 10:00 – 20:00 lub do zamknięcia sklepu, Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej organizuje w supermarketach, sieciach handlowych i sklepach osiedlowych, czternastą zbiórkę żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM!”.
   Zbiórka w Archidiecezji Gnieźnieńskiej zostanie przeprowadzona w sieciach handlowych m.in. Biedronka, POLOmarket, Lewiatan, MILA, LIDL. Wolontariusze będą zbierać artykuły chemiczne oraz  produkty spożywcze  z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwe w przechowywaniu, które nasza Caritas będzie mogła wykorzystać do przygotowywania posiłków dla osób ubogich oraz na świąteczne paczki.
    Zbierać będziemy artykuły codziennej potrzeby takie jak: mleko, mąkę, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbatę, słodycze dla najmłodszych oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.
   W Gnieźnie przeprowadzona zostanie zbiórka w sklepach Biedronka, w wybranych sklepach sieci „Społem” („Trzynastka”, „Ziemowit”) oraz w sklepie LIDL. Korzystać będziemy z pomocy wolontariuszy z gnieźnieńskich szkół.  Młodzież  będzie posiadała  identyfikatory Caritas.

plakat_zbiorka.jpg