Dzień Dziecka w Kruszwicy Drukuj
zdjcie0198.jpg    1 czerwca, Dom Aniołów Stróżów w Kruszwicy, Stowarzyszenie Krusza i Rada Osiedla nr 3 zorganizowały Dzień Dziecka na terenie Osiedla Zagople. Impreza cieszyła się dużym zainteresowaniem mieszkańców.
   Przyszły całe rodziny, dla których organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji. Były dmuchane zjeżdżalnie, ścianka wspinaczkowa, malowanie twarzy, możliwość przejażdżki na kucyku, konkursy z nagrodami. Dzieci mogły uczestniczyć w zabawie tanecznej prowadzonej przez Agnieszkę Matusiak, podziwiać pokaz strażacki, porozmawiać z policjantami. Przedstawiciele Zespołu Interdyscyplinarnego do Spraw Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie udzielali porad prawnych. Festyn był okazją do zaprezentowania przez dzieci swych zdolności plastycznych. Powstało wiele ciekawych prac na temat Kruszwicy i przyrody nadgoplańskiej. Nie brakowało słodyczy, waty cukrowej, napojów. Zabawy, animowane przez Pomysłowego Dobromira, cieszyły się dużym powodzeniem. Trwająca do wieczora impreza, na pewno zostanie dobrze zapamiętana przez dzieci i ich rodziny.

Tekst : Piotr Olubiński
Zdjęcia: Hanna Olubińska