WTZ Kłecko na Przeglądzie Twórczości Scenicznej Drukuj
dsc03424.jpg   To, że lubimy występować – to już wiecie. To, że świetnie się przy tym bawimy – to widzicie, na występach, lub w necie. Nie mogło nas więc zabraknąć na X Wiosennym Przeglądzie Twórczości Scenicznej Dzieci i Młodzieży z Niepełnosprawnością Intelektualną organizowanym przez SOSW nr 1 w Gnieźnie.
  W tym roku występom w teatrze towarzyszyło hasło „Ważne są tylko te chwile, których jeszcze nie znamy”.
   Jak co roku spotkaliśmy się tam z koleżankami i kolegami z różnych placówek. Podczas ich występów świetnie się bawiliśmy. Mogliśmy podpatrzeć jak inni cieszą się z występu na dużej scenie. Fajne było to, że nawet osoby, które mają problemy w codziennym samodzielnym funkcjonowaniu miały swoją rolę i czuły się ważne. Były częścią całego zespołu i potrafiły przekazać nam sens występu.
  Nasza grupa liczyła 12 osób. Przygotowaliśmy coś, czego nigdy jeszcze nie robiliśmy. Była to muzyczna potyczka damsko-męska, która opowiadała o tęsknocie za bliską osobą. Przedstawiliśmy to w sposób wesoły, ale z nutką nostalgii. Nasze kolorowe stroje i balony były uzupełnieniem treści, którą chcieliśmy przekazać.
  Uważamy, że wypadliśmy nieźle. Jesteśmy zadowoleni z występu. Cała widownia bawiła się razem z nami. Na ten sukces złożyło się wiele godzin prób, śpiewania, tańczenia, dwa siwe włosy p. Iwony i beztroski spokój p. Roberta.
Gratulujemy organizatorom, autorom odwagi i radości, sobie udanego występu i czekamy już z utęsknieniem na kolejne zaproszenie.

Niepokorni