"Pójdźmy wszyscy do stajenki" Drukuj

ssa57485.jpgPod tym hasłem już po raz czwarty TVP Poznań zorganizowała akcję charytatywną, której dochód wspomaga działalność trzech Caritas diecezjalnych, znajdujących się na terenie zasięgu poznańskiego oddziału telewizji. Pomocą została objęta Caritas Archidiecezji Poznańskiej, Caritas Diecezji Kaliskiej oraz nasza Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej.

25 grudnia przed głównym wydaniem "Teleskopu" zostanie wyemitowany specjalny blok reklamowy, z którego cały dochód przeznaczony jest na rzecz osób najbardziej potrzebujących - korzystających z pomocy Caritas poznańskiej, kaliskiej i gnieźnieńskiej. W bieżącym roku w ramach tej akcji TVP Poznań pozyskała w sumie 34 tys. zł, z czego nasza Caritas otrzymała czek o wartości 11.360 zł.

ssa57493.jpg

Uroczyste wręczenie czeków, które odbyło się 20 grudnia br. podczas świątecznego programu "Pójdźmy wszyscy do stajenki” będzie można obejrzeć w pierwszy dzień Bożego Narodzenia na antenie poznańskiej telewizji regionalnej, o godz. 18:25, do czego serdecznie zachęcamy. W programie przewidziano występ zespołu AudioFeels tworzony przez ośmiu młodych wokalistów pochodzących z różnych stron Polski, którzy spotkali się w Poznaniu i wspólnie śpiewają imitując swoimi głosami brzmienie instrumentów muzycznych. W trakcie uroczystości wystąpią także Lena Piękniewska, Halina Zimmermann oraz Piotr Andrzejewski.

Jednocześnie, korzystając z okazji, pragniemy podziękować wszystkim, dzięki którym mogliśmy stać się odbiorcą tej akcji - szczególnie Dyrekcji TVP Poznań oraz wszystkim reklamodawcom, którzy postanowili włączyć się w dzieła realizowane przez naszą Caritas.
Każde wsparcie naszej działalności jest dla nas bardzo ważne - każdy grosz się liczy, tym bardziej więc jesteśmy wdzięczni za pozyskane dla nas środki. Pozwolą one na dalsze sprawne realizowanie projektów mających na celu niesienie pomocy najbardziej potrzebującym na terenie naszej archidiecezji.

Galeria zdjęć z nagrania autorstwa Natalii Kołakowskiej:  http://beatacag.fotosik.pl/albumy/560224.html

Tekst: Beata Orczykowska