Warsztaty Klanza "Dla dzieci, z dziećmi i o dzieciach.." Drukuj
klanza.jpgW dniach 28 - 29 października 2011 roku w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy odbyło się szkolenie "Dla dzieci, z dziećmi i o dzieciach..."
Celem warsztatów było wyposażenie wolontariuszy w umiejętność swobodnego i otwartego sposobu pracy z dziećmi, samodzielnego „komponowania” imprez dla dzieci i rodziców. Warsztaty są próbą odpowiedzi na pytania: statyczna akademia czy swobodna forma zabawy? Perfekcyjnie przygotowany taniec czy zabawa integracyjna? Dzieci na scenie – rodzice na widowni czy wspólne działanie? Program zajęć obejmuje przede wszystkim naukę 15-tu tańców oraz wielu zabaw i ćwiczeń ułatwiających pracę z dziećmi i współpracę z rodzicami. Zajęcia podzielone są na t rzy bloki: zabaw integracyjnych na każda okazję, tańców i zabaw ułatwiających przeprowadzenie imprezy grupowej (tzw. „blok urodzinowy”) oraz blok tzw. „hiszpański”.
 MR

logo_fio1d.jpg

Zadanie współfinansowane ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

klanza.jpg klanza_1.jpgklanza_2.jpgklanza_3.jpg