Rowerowy Rajd "Podaj Dalej" Drukuj
  rajd_wrzesie_2012_-_kopia.jpg           W dniu 15 września br. w ramach projektu "Wolontariat- to mi się opłaca" Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej zorganizowało rajd rowerowy dla wolontariuszy.
 Zaproszeni wolontariusze mieli do przejechania 22 km trasę z Słupcy do Hejny.  Na trasie rajdu nie zabrakło przygód. Kilka kilometrów po starcie jednej z uczestniczek pękł łańcuch i dalszą trasę musiała dojechać samochodem.  Natomiast pod sam koniec, jedna z grup pomyliła trasę i przejechała dodatkowo 5 km. Na szczęście pomocą usłużył jeden z mieszkańców, który wytłumaczył jak mają dojechać na miejsce docelowe. Wszyscy dojechali cało i szczęśliwie. Na miejscu na wolontariuszy czekało ognisko, przy którym nie brakowało tematów do rozmów, oraz różnego rodzaju atrakcje np. gra w piłkarzyki lub dwa ognie.

fio.jpg

Zadanie współfinansowane ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.