6 grudnia w Domu Matki i Dziecka
dsc04575__kopia.jpg
   6 grudnia obchodzimy dzień Świętego Mikołaja – wspaniałego biskupa z Miry, który troszczył się o najbardziej potrzebujących.

Mikołajki w Domu Matki i Dziecka
dsc04512__kopia.jpg
   Uczniowie gnieźnieńskiej Szkoły Podstawowej MILENIUM wraz z opiekunem – Panią Magdaleną Błachowiak przybyli jak co roku do Domu Matki i Dziecka Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej.

Andrzejki w WTZ Kłecko
dsc08292_1280x768.jpg
   29 listopada w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Kłecku odbyły się Andrzejki. Oto relacja jednego z uczestników:

Zakończenie dotacji Żyj z pasją w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy
sam_3004.jpg   W kruszwickim Domu Aniołów Stróżów zakończono zajęcia prowadzone w ramach zadania „Żyj z pasją”. Zadanie to realizowane dzięki dotacji Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego umożliwiło 30-osobowej grupie wychowanków pochodzących z rodzin ryzyka, uzyskanie pomocy w radzeniu sobie z trudnościami zagrażającymi ich prawidłowemu rozwojowi.
Czytaj całość…

Młodzież z DAS twórcza i aktywna!
sam_2758.jpg    W okresie kwiecień- grudzień 2018 r., w Domu Aniołów Stróżów w Kruszwicy realizowano dotację Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego „Moja przyszłość w moich rękach”. Projekt pozwolił stworzyć ciekawą ofertę programową dla 40-osobowej grupy młodzieży skupionej w kruszwickiej placówce Caritas.
Czytaj całość…

«« start « poprz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 nast. » koniec »»